Blog dedicat a la recopilació d'idees i materials per a utilitzar a les nostres aules.
Espero que entre tots el fem créixer!

dimecres, 2 de març de 2016

LABORATORIS

Avui us vull mostar una activitat de que duem a terme a infantil: els laboratoris.

Es tracta de grups organitzats amb diferents materials on els infants poden experimentar i manipular lliurement amb tot el material que se'ls hi ofereix.
Fem grups intercicle (P3, P4 i P5) i anem rodant així que cada setmana passen per un laboratori diferent.
Per a que ho entengeu millor us poso unes fotos.

Tenim 6 laboratoris (dos a cada classe d'infantil):

A la classe de P3 hi ha els METALLS i la SORRA:

METALLS: hi tenim tot tipus de material metàl·lic com claus, paelles, pots, cargols, capses, etc.

SORRA: en una sala annexa hi tenim una taula de llum on els nanos poden experimentar amb la sorra. També disposen de pinzells, raspalls, sedassos, forquilles, embuts...


A la classe de P4 hi tenim els TAPS i les PEDRES.

TAPS: tenim diferents tipus de taps com taps de plàstic petits i grans, xapes de refrescos, plaques de cava, taps metàl·lics, taps de suro...

PEDRES: aquí tenim diferents pedres, unes de petites de colors i unes de més grosses naturals. També els ofereim una balança i diferents recipients per a que facin les seves pròpies classificacions, agrupacions o fins i tot facin les seves pròpies produccions i construccions.I finalment a la classe de P5 hi tenim les PETXINES i els BOTONS.

PETXINES: en aquest laboratori els oferim diferents tipus de petxines grans i petites, closques d'ostres, de vieires, cargols de mar, cargolins... i difernets recipients, pots i safates també perquè facin classificaions, agrupacions, seriacions...


BOTONS: aquí hi tenen botons de diferents mides i colors també amb safates, glaçoneres per classificar, capses amb diferents compartiments, etc.
Un cop acabada la sessió (uns 45 minuts), seiem a la rotllana i fem conversa sobre el que han fet al laboratori, Aquí cada infant pot expressar què és el que ha fet, què és el que més li ha agradat, què no li ha agradat, amb qui ha jugat, etc.

Doncs aquests són els "laboratoris" que tenim a infantil, on els nens gaudeixen molt de l'estona de joc i de les possibilitats que aquests materials els ofereixen. Desenvolupen i potencien la seva imaginació i creativitat, busquen estratègies, resolen conflictes, comparteixen, fan hipòtesis i el més important és que aprenen tot jugant.

Espero que us hagi agradat!

Fins aviat! ;)

3 comentaris:

 1. Hola , me encanta la idea y me la guardo para hacer varios de esos laboratorios en clase. Gracias por compartir

  ResponElimina
 2. Una proposta molt, molt engrescadora pels petits, segur que l'experiència els hi encanta. M'ho guardo per posar-ho en pràctica.
  Si passes per http://petitmonblogger.blogspot.com.es/2016/03/nou-regal.html trobaràs una sorpresa en agraïment al teu treball i afany per compartir.
  Tonets

  ResponElimina
 3. Me encantan siempre estos experimentos para los niños y me hace gracia las llaves en la paellera...
  Gracias por compartir.
  Un saludo

  ResponElimina